DESPRE ASTEPTARI

nekta asteptari

Nu scriu despre oamenii mari pentru că n-am fost ca ei,  încă n-am ajuns acolo și nici nu-i așa grabă. Scriu despre ceilalți cu vârsta cărora mă identific, am avut-o sau o cunosc. Pe scurt, neamul ăsta tânăr tot are așteptări. Face ce face și-așteaptă ceva. Când rareori se-ntâmplă să-i pice din cer, vrea altceva.

Pe larg, când ești mic te-aștepți ca oricine intră-n casă să-ți aducă dacă nu o jucărie, atunci măcar ceva dulce. Când mai crești un an, doi vrei să fii preferatul învățătoarei, apoi să te placă fetița cea mai bună la învățătură, vrei caiet cu Spiderman, ghiozdan cu Superman, aștepți penar roz cu Barbie, Hannah Montana pe carioci și după aia, treptat, se fac toooot mai mari așteptările astea. Vrei să dai un call de supărare după șapte Breezere pe un iPhone 5 într-o pereche de converși că lumea ta e pe sfârșite, că prințul a fugit cu Frumoasa din Pădurea Adormită și tu, Ileano Cosânzeano ai rămas ca o tristă ce ești singură în club. Și treci de la ”in a relationship” la ”single” și-ți updatezi starea… ceva în genul ”suferă cel ce iubește, cel iubit își bate joc” (asta tare populară-i duma) și-aștepți să vină likeurile și commenturile de susținere. Cauți poze cu îndrăgostiți, citate deplasate, smiorcăieli și văicăreli și bineînțeles, aștepți. Toată țara asta așteaptă. Așteaptă toți, în gașcă sau individual să fie compătimiți. Vai săraca de tine, vai săracii de noi, ce să ne mai facem? Hai pentru început să ne asigurăm c-am dat de știre în tot online-ul că suferim. Aiaiaiaiiiii, ce mai suferim! Deja parcă altfel ești trist când și prietenii virtuali ți-au aflat năcazul. E o tristețe mai cool, știi cum zic?

Nu poți să o ții așa la nesfârșit. Sau poți, că după ce curs au luat lucrurile în zilele noastre, poți. Doar că nu-i recomandat. Nu știu, du-te fă ceva. Ridică-te din pat, lasă biletele de motivare și du-te la școală. Uite, asta ar fi o idee. Ar fi ceva inedit. Du-te la școală, vezi ce colegi mai sunt pe acolo. Du-te ceartă-te cu un prof, arată-i că el a greșit și tu ai dreptate în testul de săptămâna trecută. Susține-ți ideea până-n pânzele albe, gândește-te că ești pe Facebook și statusul tău îi cel mai fain status și i-ai dat pe toți pe spate, numa’ că de data asta se întâmplă în viața reală.

Nu mai aștepta să se întâmple lucruri, fă-le să se întâmple, încă nu te-ai prins că ei ne-au dat barca, dar vâslele-s la tine?!

2 gânduri despre „DESPRE ASTEPTARI

Adăugă-le pe ale tale

Ce zici?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: