DUMINICILE

asta nekta

Dacă s-ar putea să interzic o zi nu m-aș arunca pe luni cum ați fi tentați să credeți. Aș interzice duminicile. Toate. Pentru că-s toate la fel. Urâte și…triste cumva. Te trezești direct noaptea, că după 5 e întuneric deja și te-apasă o durere enervantă pe frunte, ochi, pleoape. Plapuma-i jumate pe jos, cearceaful adunat sub tine, rimel pe pernă că le-ai cam plâns, un pantof în bucătărie, de altul te-ai împiedicat în drum spre baie. Faci pișu și te uiți în gol, iei o revistă, e Antonia pe copertă, tragi apa că n-ai timp de fețe frumoase acum când a ta-i în reparații. Deschizi frigiderul, vrei o ciorbică, dar nu mai stai cu ai tăi, închizi frigiderul. Un morman de vase în chiuvetă se uită la tine, te uiți la ele, nu-i pont. Mergi la loc în cameră de unde ai venit, dai un facebook.

 ”Mă doare capul, sunt așa…mahmură.”

”Ce să spun Nek, fix de la paharul ăla ești mahmură te pomeni. Lăsați.”

”Da am zis eu că de la pahar? N-am zis. Nu de la pahar. Ce, nu poți fii mahmur de la prea mult dans? Poți. Eu vorbesc așa în figuri de stil.”

Aveți grijă cu zbenguiala, cu astea. Evitați pe cât posibil excesul de dans, nu c-ar dăuna sănătății, ci… sufletului dumneavoastră. Ieși în club să tragi o beție cu băieții, nu? Ieși să te distrezi cu fetele. Ieși să dansezi, să uiți, să strigi, să te eliberezi, să te pozezi, să dai check-in, să te dai mare, să scoți tocurile Aldo la o paradă, să arăți converșii noi, să combini, să faci pe inabordabila, să-ți dai ochii peste cap, să-l întrebi pe DJ dacă n-are aia nouă de la J.Balvin, să stai cu țigara la vedere, să te-mpingi, să-ți faci loc, să te pierzi de gașcă.

Mă pișcă ochii. Ia uite-o și p-asta ce urât s-a îmbrăcat. Nici cu ăsta nu mă laud, nu vezi că-i în sfetăr sintetic? Mergem până la baie. Nu frate, n-am, nu fumez. Nu vreau sa fiu deplasat, dar ******* astea-s cam de la sat.

Toate astea se-ntâmplă până la un moment când începe. Nebunia. Dorul. Sentimentele. Pe toate le-apucă deodată. Acolo. În club. În marea aia de oameni. Când dau drumul la lumini pe refren de piesă. Știi când? Atunci de lasă volumul mai jos să cânte toți. Acolo, atunci, cad luminile pe tine de la față până-n măduvă de os. Mă, și ce bine era pe întuneric! N-aveam treabă, dansam, zâmbeam, ne prefăceam, fiecare cu rolul lui de om venit la distracție. Până se-aprind luminile și-i vezi pe toți și toți te văd pe tine. Cât ești de urât și cât sunt de urâți. Cum am intrat de aranjate și ce look ne-am tras după 3 ore. Și ce seamănă ăla drăguț cu fostul tău prieten și ce l-ai suna un pic, dar poate-i cu aia nouă. Și după a cincea bere ce dor ți-e de fosta iubită și cum toate pisicile din jur te conving încă o dată că una nu-i ca ea. Și ce s-a întâmplat cu voi și oare ce mai face ea, draga de ea? Și ținem telefoanele alea numa’ pentru imagine că nu le-am folosi în scopul pentru care-au fost inventate. Și vaaaai, cum le mai deblocăm din 5 în 5 minute…poate, poate-i un mesaj acolo. Dar nu-i. Că te-a uitat, sau e orgoliul uriaș, sau poate-i în alt club la 3 străzi distanță exact în aceeași situație. Și al dracului și Dj-ul ăsta, cum le nimerește el, să bage chiar piesa voastră! Și mai sunt versurile alea tâmpite cum că te cunosc de undeva / am în minte vocea ta…parcă ai săruta pe cineva, așa random, de necaz…big mistake! Știe asta să sărute-n felul ei? Îți mai prinde vreunul șoldurile-n mâini ca el? Mmmmm…nope, no one. Și nici parfumul ăsta nu-i ca al lui și ce-i țiclamul ăsta pe buzele ei…o, Doamne! Mai stăm?

Păi nu mai stăm că…la ce să mai stăm? Hai acasă să dormim până a doua zi târziu că somnul le rezolvă pe toate, dacă nu de tot…măcar le ameliorează. Și după duminica gri, e lunea activă, gen salut, ce faceți, ce-ați făcut în weekend? Uite, bine, am fost mort sâmbătă noaptea, tu?? Bă, și io am zis că ies la o bere și s-au făcut vreo zece…

3 gânduri despre „DUMINICILE

Adăugă-le pe ale tale

  1. Stii ce altceva este big mistake ?
    Sa opresti cu taxiul la mcdrive si sa comanzi vreo 3 burgeri cu porție de cartofi mare ,sa mesteci cartofii in taxi ajungi in fata blocului si ti se taie firul ..dar te trezești pe la ora 8 dimineața ( ca alcoolul nu te lasa sa dormi mult) cu o durere de cap îngrozitoare si cu burgerii reci langa pat si te apuci sa mesteci unul de lene sa te duci sa iti speli dintii .
    A da si eventual cu mai multe persoane in pat ( aici rămâne la Imaginația ta ,dar depinde ft mult ce alcool iti poftește inima in seara precedenta )

    Apreciază

Ce zici?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: