LIKE-URI

nekta vapor

Îmi place o casă dezordonată. O cană cu zaț pe birou, o șosetă sub pat, haine de călcat pe fotoliu. Niște nimicuri de-astea ce te fac să zici ”scuzați deranjul” când vine cineva în vizită. Îmi place pizza făcută-n casă. Îmi plac oamenii care merg vara cu cortul. Îmi place termosul cu cafea. Îmi plac terasele cu pături pe scaune. Îmi place când plouă cu bulbuci și eu sunt în șlapi de gumă. Îmi place curcubeul de după și vaporașele de ziare plutind prin bălți. Dacă mai face cineva așa ceva.

Îmi plac jaluzelele neridicate, draperiile trase, geamurile întredeschise, cearceafurile albe, telefoanele descărcate, cheile în ușă, el dormind lângă mine, eu plimbându-mi degetele pe umerii lui. Îmi plac frigiderele goale și gresia rece și tălpile calde și senzația că nu-mi-e-foame-dacă-i-el-aici. Îmi place când se îmbată și zice tot ce nu știe să zică dacă-i sobru. Îmi plac oamenii în general când sunt beți și plâng de dor. Mi-e mai mare dragul. Sunt sinceri și goi de orice fiță.

Îmi place când e ziua cuiva, că oamenii au un pic de curaj să strângă în brațe, să lase urme de ruj, să tot zâmbească până-i dor obrajii, să zică de bine, să prețuiască. Le e destul de rușine în alte zile sau așa, din senin. Toată lumea zice că ar trebui să ne apreciem everyday, nu doar când e un event ceva, dar nimeni nu o chiar face. Îmi place când se suflă-n lumânări, e secunda aia jumate când sărbătoritul se fâstâcește, nu știe ce dorință să-și pună, parcă-i e jenă, cum, să-și dorească ceva numai și numai pentru el? Și-o face totuși, rapid, hai, și e aplaudat pentru asta și s-au stins toate lumânările din prima, deci clar i se împlinește.

Îmi place că sunt încă atâtea lucruri care-mi plac și le-achit cu mărunțiș.

– Plătiți cu cardul?

– Cum, pentru emoții? Nee, sparg pușculița.

nekta

____________________________________________

Scris de Nekta  ♥.

6 gânduri despre „LIKE-URI

Adăugă-le pe ale tale

  1. Haha, pe cât de amuzant, pe atât de trist faptul că oamenii au început să devină ei doar în contextul consumului de alcool..fără inhibiţii, fără impresia că trebuie să fie cineva. Şi tu îi apreciezi, fie c-au devenit babuini, fie că-ţi studiază gresia din baie şi îmbrăţişează closetul, fie că încep să devină melancolici…căci doar ăştia sunt ei, fără niciun fel de mască 😀

    Apreciază

  2. Ciao Nekta, „mega like” pentru textul asta, pentru gandurile frumos exprimate ! Sunt convins ca mai sunt si altele de care poate ai uitat. Mirosul de viorele primavara, mirosul de fan uscat adunat proaspat in hambare, miros ce parca te ademeneste la o partida de amor si somn dupa pe o patura veche de lana a bunicii … Mie imi place mirosul florilor de mar, saruturile de care imi aduc ele aminte an de an, de primele sarutari, de prima fata, de primele emotii. Imi place susurul paraului de munte ce se strecoara ambitios in jos printre vai numai de el stiute. Imi place padurea si profunzimea ei. Imi place sarbatoarea pascala cu miros de lumanari, cozonaci si vin rosu. Imi place Romania, asa cum este ea, cu bune sau rele. Imi place sa citesc gandurile oamenilor, imi plac blogurile si oamenii ! Dumnezeu fie cu tine !

    Apreciază

Ce zici?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: