AGENȚII DE PAZĂ

nekta magazin

Azi în Billa bag în coș un ulei Clever că-i mai ieftin ca Bunica și-mi rămâne și de-o Eugenie și patinez mai încolo spre băuturi. Văd un cuplu superfain, un el bărbos cu un rucsac uriaș în spate și o ea cu pălărie de catifea, cu o mână pe un vin, cu alta pe telefon: ”auzi, tata, care-i mai bun, sec sau demisec?” 🙂 Îmi zic în gând ”ce oameni drăguți”, zâmbesc tare, fac ocolul raioanelor și pun frână la casă. Îmi așez uleiul pe bandă, caut eticheta de pe lămâie că s-a dezlipit, mă uit la produsele alea pe care se bat brandurile să le pună lângă casă și la prețurile lor umflate și scot portofelul. Știi tu, prezervative, napolitane nemțești, ness la pliculeț. Din astea.

Aștept să achite tipul din fața mea, dar el face cu mâna unui prieten că s-au întâlnit. Pun pe bandă și o plasă mică între timp că doar n-am destule acasă, dar stau în bufet, niciodată nu le iau cu mine la nevoie. Când mă uit în dreapta, spre ieșire, erau ei din nou. El cu rucsacul și ea cu pălăria. Și un agent de pază foarte, dar FOARTE figurant. Îl punea pe bărbos să scoată tot ce are din rucsac pe un ton cum nici în cartier n-am mai auzit de multă vreme.

– Scoateți imediat tot ce aveți în rucsac!

– Păi dacă era interzis trebuia să puneți un afiș la intrare, nu la ieșire.

– Nu mă interesează, acum scoateți tot.

– Scot, scot, dar aș vrea să vorbesc și cu un superior al dumneavoastră, cu un manager al magazinului.

– N-ai ce să vorbești, eu sunt.

În tot timpul ăsta, tipul scotea foarte calm absolut tot ce avea în rucsac și vorbea și mai calm. Bineînțeles că nu a furat nimic. Dacă bagi ceva în geantă nu ar trebui să piuie la ieșire? Nu ar trebui să se vadă pe camerele video? Nu ar trebui să-l oprești pe om la intrare, tu agent de pază șmecher ce ești? N-ar trebui să-i zici lasă, omule, aici bagajul până ieși? Păi așa ar trebui. Dar nu, îți zic eu cum e.

Tu ești un agent de pază, okay? AGENT DE PAZĂ. Te ocupi de paza magazinului pare-mi-se. Stai în picioare toată ziua, bănuiesc că nu e foarte plăcut și-ți dă o stare de nervi pe care o verși asupra clienților când te apucă. Tu ești un agent de pază. Țigănușii ăia mâzgaliți te fac fără probleme. Trec pe lângă tine cu ciocolata în buzunar și sticla de bere în mânecă fără griji. Ăia sunt experți deja. Tu nu cu ăia ai treabă. Tu ești un agent de pază, de cele mai multe ori trecut de 50 de ani, o cam dai înspre bătrânețe, iei salariul minim pe economie și în caz de hoție așa în stil mare tu abia dacă reușești să anunți poliția în timp util, dar o faci pe deșteptul tot cu cine nu trebuie. Ai văzut doi hipioți ieșind din magazinul pe care-l păzești, curios că nu i-ai văzut și la intrare, ai crezut că ești cu mult peste ei și ți-ai încercat funcția de paznic la cel mai înalt nivel de aroganță posibil? Păi ai forțat un pic, șefule. Ți-ai și găsit cu cine. Ăia, doi oameni simpli, calmi și curați au reacționat foarte chill pentru circul ce l-ai declanșat. Cumva le era lor jenă de jena ta.

Sunt foarte curioasă după ce criterii vă angajează. Care-i mai arogant ăla păzește primul? Și sunteți o comunitate voi așa de agenți de securitate îmbrăcați în salopete gata să spuneți STOP ălora mai mici ca voi? De ce nu o faceți pe deștepții și cu unul îmbrăcat la costum, hm? Sau cu ăla merge tactica inversă, pupat în fund? ”Poftiți, domnule director, cumpărați de la noi, mulțumim, vă mai așteptăm. O ciocolățică la doamna din partea casei și-un discount baban. Haideți, intrați la meci în fața ăstora de rând. Pe ăștia îi căutăm în toate buzunarele să n-aibă cumva umbrele, aparate foto, brichete la ei. Vreți un foc la trabuc, șefule?”

O să înțelegeți iar unii anapoda și-o să ziceți că nu toată lumea are școli și studii și trebuie și paznici, pentru Dumnezeu, nu asta am zis! Din clasa întâi ne-au învățat că meseria e brățară de aur și am prins ideea, chiar am prins-o. E big deal să ai un job azi, de orice fel. Dar e și mai mișto să-ți faci jobul numai cât și cum ți se cuvine să-l faci. Haida, împușcați acum! 😉

2 gânduri despre „AGENȚII DE PAZĂ

Adăugă-le pe ale tale

 1. Am văzut și eu o scenă asemănătoare. Dar tot îmi bag picioarele și merg cu ghiozdanul la Billa. Că dacă nu-i ăsta, e poșetă. Și nu-i tot aia?
  Și m-am certat și cu moșulică, dar și cu grăsanul care păzește intrarea. Că să-mi las la raft bagajul. Păi stai nene, că nu merge așa. Asta-i „poșeta” mea. Cu chiu, cu vai, au înțeles.

  Apreciază

 2. Da cum mi s-a întâmplat mie intrun magazin ,de fiecare data cand intram ( un magazin in Spania intr-un orașel mediu cu mii de turiști si o canicula îngrozitoare ) ,un individ trecut de vârsta medie de fiecare data cand ma vedea venea dupa mine ( pe furis bineînțeles ) ,deși in caldura aia nu puteai îmbraca decat un tricou si o fusta scurta de abia aveai loc sa iti ascunzi fundul el tot venea sa vada daca nu fur .Cu toate astea făceam cumpăraturi in fiecare sfârșit de săptămana si aceeași poveste..pana cand am intrat nervoasa din alta cauza in magazin pentru cumpărăturile de sfârșit de săptămana ,bineînțeles aceeași istorie ,el dupa mine prin raioane si m-am întors la el :
  – da tie nu iti este Rușine om bătrân ce esti sa iti fluturi curul dupa mine de fiecare data cand intru in magazinul asta si sa ma suspectez ca fur ( si i-am scos vreo câteva sute de euro si i le-am fluturat sub nas in mod revoltător ) , unde iti este superiorul ?
  nu se aștepta la asa ceva ,in mod sigur.
  Vine superiorul lui si ma întreaba ce se intampla ,i-am explicat situația …am facut un balamuc de a vinit si presa lua interviuri la persoane de acolo .In Spania babutele alea cochete le place sa barfeasca de numa’ si mi-au ținut partea.Bineinteles ca a fost concediat pentru reclama negativa al magazinului ,nu am vrut sa se întâmple asta ,doar sa ma lase sa imi fac cumpărăturile in pace ,ca tot cheltuiam 80de euro in fiecare săptămana ( eram iritata de prețurile de acolo pana cand m-am mutat in Norvegia si m-am îmbolnăvit de prețurile astea)

  Apreciază

Ce zici?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: