AMINTIRI DIN VACANTA DE PASTE

easter nekta

(a nu se lua foarte-n serios)

1. PROBA CÂNTARULUI

Ajungi acasă după multă vreme. Primele 5 minute se consumă cu pupături, îmbrățișări și „dragu’ mamii, ce dor mi-a fost de tine”. Poate și o lacrimă de emoție. Sau de crocodil. Ai mei sunt emotivi, drăguții de ei, ehehehe. Tot un lapte și o miere până observă careva din familie că te-ai îngrășat sau ai slăbit. După caz. N-am io norocu’ ăla al doilea, așa că tre’ să promit că m-apuc de Kangoo, „că acum lucrezi la radio și se vede și pe cameră și no”. În gând mă-ntreb când punem masa. La tine probabil au observat kilograme-n minus și-atunci dă-i cu drob! „Mănâncă, mamică, că destul ai făcut foame la Cluj.” Ia și de-aia, ia și de-aialaltă! Cacofonia era cu intenție.

2. ȘI PRIETENUL?…

…e acasă la mămică-sa :).
Ai o vârstă, copiii prietenilor de familie fac nunți sau măcar au o relație cât de cât, părinții tăi merg la nunțile lor, tu ești nașpa, vii acasă așa de capu’ tău numa’, îți trece vremea, evident, atât alegi până culegi.
Adevăru-i că nu poți să-i zici în față tatălui tău că „știi, tati, ăia care-mi plac mie îs luați, Tinderul e mai mult pentru trei litere și anume s-e-x, s-avem pardon, iar fuga de responsabilitate-i un fel de joc olimpic, adică astăzi se cam bagă viteză.” Nu poți, că ți-i jenă, și-atunci zici „toate la timpul lor” și schimbi subiectul, dar vin neamurile-n vizită cu exact aceeași placă plus ceva bonus „să știm să punem bani deoparte, tu copilă” și, pac, inventezi o scuză pe loc, pentru că, nu-i așa, duma cu alesul și culesul deja o știi pe dinafară.

3. CUM ÎȚI PLACE LA BUCUREȘTI?
Îmi place :).

În general, oamenii care nu stau în București știu mai bine decât tine, care stai acolo, ce se întâmplă. Sudiștii îs de cacao, te fură, ei le știu pe toate, miticii naibii, aglomerație, te sufoci, de ce ai lăsat Ardealul, ce mafioți îs taximetriștii, îți cer atâta de acolo până acolo, dacă te văd că nu ești de-al lor imediat te taxează – nu doar taximetriștii.
În apărarea ta, încerci să explici că până la urmă oameni de-ăștia-s peste tot, de tine depinde ce atragi în jurul tău, RATB-ul te costă 50 de leuți pe lună, avantajos, iar cu taxiurile nu-i mare bătaie de cap, tre’ să știi un pic în care să te urci. E viu, și fain, și plin de artă orașul ăsta, dar până te entuziasmezi tu să aduci argumente omul deja stă cu spatele la tine. De-aia zic.

4. CASEROLELE
Fir-ar ele să fie de caserole, că iar nu le-ai adus, că n-au mai avut loc în bagaj de haine! Și alea care le-ai adus n-au capac. Acum în ce îți pune mama mâncare să duci înapoi cu tine? Fuga la 38! Și mai ales, ce mâncare să-ți facă? Și cât stai acasă? Așa puțin?!

5. COPIII PRIETENILOR PĂRINȚILOR
Fiecare familie e prietenă cu o altă familie care are un copil, boboc la București și vă invită la prânz, să faceți schimb de numere de telefon (moment super stânjenitor pentru amândoi, că știți c-ai voștri nu-s chiar normali uneori), „că ce bine-i când cunoști pe cineva într-un oraș străin, măi mamă, vă mai ajutați.”
Bineînțeles că povestea rămâne moartă, nimeni nu se împrietenește așa forțat, fie chiar și avantajul de a-ți aduce un pachet de-acasă la mijloc. Lăsați așa.

Lista rămâne deschisă și nu-i exclusă o continuare a ei, de exemplu, ca punct 6 am putea nota transformarea STROPITULUI într-un fel de colindat, „ce-i aia, dragă, să vină băieții la stropit noaptea la 12?” Într-adevăr, dragi băieți, ce vă lungiți așa? Ați încurcat sărbătorile?

Hai, pupici, vă mai scriu la Crăciun! Ho, ho, ho!

__________________________

Scris de Nekta ♥.

2 gânduri despre „AMINTIRI DIN VACANTA DE PASTE

Adăugă-le pe ale tale

  1. Asta cu sudistii am auzit-o tarziu de tot..habar nu aveam ca exista denumirea asta. Si da, toti cei care nu locuiesc in Bucuresti stiu muult mai bine decat mine cum merg treburile . Ca de exemplu ca toata lumea saluta cu „bonjour” ?? :))

    Apreciază

Ce zici?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: