DRAGĂ MAMI,

mami nekta

Dragă mami,

Sunt eu, Ioana, fiica ta. Îți scriu de la mare, știi, cam tot aşa cum ţi-am scris încântată pe clasa a III-a din tabăra de teatru că mi-am găsit un prieten, Sergiu, ăla din Republica Moldova, de-ați făcut voi apoi mișto de mine vreo trei ani la rând strigându-mă Serghei. Ce pot să spun, m-am cam grăbit, le-am făcut de mică pe toate și-acum doar mă odihnesc.

Marea e tot așa cum o știi, sărată. Eu bronzată și casa curată. Nu-ți face probleme, spăl vase și dau cu mopul, chiar dacă acasă la noi tu erai campioană la astea. Azi chiar am încercat sporturi extreme: i-am călcat o cămaşă lui Şaguna, pentru că, vezi tu, aici ne îmbrăcăm frumos. El a zis, săracul, că se descurcă, dar nu se cădea, îți dai seama. Și m-am copt, și-am plâns, și-am oftat gândindu-mă ce mă așteaptă după alaiul ăla cu mire și mireasă. Dup-aia mi-am amintit că tu faci asta în doi timpi și trei mișcări fără să te mai smiorcăi atâta și mi-am zis că ce mamă șmecheră am şi ce-o mai iubesc!

Cu masa e ok, ne trezim la prânz, sărim peste el şi la cină ne luăm ceva junk food din Mega, bineînțeles aş face crimă pentru o supică de tăieţei a la Corina și niște șnițele de pui, niom, niom, niooom, da’ am zis să nu recurg la măsuri extreme fix azi, de ziua ta.

Cu spălatul hainelor e iar ok, practic face mașina toată treaba. Sigur, dacă mi-ar fi spus cineva că o singură şosetă neagră poate da naibii tot aşternutul alb am fi evitat o catastrofă, neam! Lasă, important e c-avem Ariel și de albe, și de colorate. Pernuţe. Juma’ de milion am dat pe ele. La ce folos când şervețelele uitate-n buzunarele blugilor se fac toate frecăței la contact cu apa și dero? Of, mami, la tine nu se întâmplă veci aşa ceva. Ai totul sub control 👌.

Umblă vorba cum că zânele au baghete magice, dar tu faci minuni orice ai ține în mâini: polonice, linguri de lemn, piepteni, pămătufuri. Ești făcută dintr-un aluat deosebit. Ești…altceva. Ești superlativul mamelor şi cu asta inchei siropelile publice, ştiu că nu ești fană, dar ce mai poți să-mi faci acum?

La mulți ani minunați, minune de mamă! 💜💜

P.S. Ţi-aş fi pus si un cadou, da’ am închis deja plicul 😀 . 

__________________________

Scris de Nekta  ♥.

Ce zici?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: