APLICATIA UMANA

nekta aplicatia

Bună seara, sunt Nekta, am 25 de ani împliniți (și aici vine partea în care spuneți ori „bunăăă, Nektaaa”, ori „mulți înainte, trăiască”) și am inventat Aplicația Umană!
Sunt o savantă extraordinară, doamnelor și domnilor, pentru că am descoperit un lucru deosebit de simplu la baza lui, la fel ca ceilalți buni prieteni ai mei, Arhimede, Newton și Einstein, tot savanți de meserie și ei.

Așadar, prezint în fața dumneavoastră în premieră locală, națională, mondială, dar și pe sate, Aplicația Umană, disponibilă acum gratuit în Google Play, cu un click pe „Dezinstalare” și ieșire din online, dar și pe Nokia 3310, cu un apel spre primul contact din agendă, succedat de o ieșire la bere. Fără alcool, dacă sunteți cu mașina. Cu alcool, dacă vă aprinde un beculeț pedalarea unei biciclete.
La o adică, aplicația funcționează lejer și pe hârtie, pe modelul scrisoare sau, mai scurt, pe modelul bilețel. Un fel de Twitter, dar palpabil.

Pe scurt, se vrea implementarea programului „Mai mult om, mai puțin robot”. Nu doare, nu costă și nu este dăunător.
Pe larg, se vrea întoarcerea la tot ce era mai bun odată. Adică o porție zdravănă de clătite cu prietenii într-o bucătărie de 2 pe 2, pe modelul „întâi haleala și-abia apoi, dac-o rămânea ceva, instagramizarea clătitei”. Sau „întâi Nutella, apoi like-ul pe pită”. Clătită, mă rog.
Aplicația scoate oamenii din case și-i aduce împreună. Pare un slogan Orange, dar să mai lăsăm tehnologia din mână, că asta-i și ideea (spălați dinții cu Norveea!). Aplicația trăiește și developează momente la Kodak, le prinde-n rame și le arată userilor la următoarea vizită-n real. Aprecierile se fac printr-o îmbrățișare, două, trei…o sută, câte vrei, iar stickerele nu doar că se mișcă, dar și râd cu zgomot. Trebuie că emoticoanele astea umane-s mai spontane și, mai ales, dezinvolte. Dansează și cântă în sufragerie cu toate ferestrele deschise, opțiune pe care Youtube-ul pe mobil nu ți-a oferit-o încă. Dar Aplicația Umană nu-ți pune condiții. E o deosebită, nu-i așa?

Despre designul ei, ce să îți spun? Se pliază după om. Ea, din fabrică, pleacă simplă. Simplă de tot. Naturală ca omenia. Utilizatorii, după instalare, o păstrează așa cum e ea, nepretențioasă, dar se bucură de funcțiile ei la maximum, sau, din contră, o împopoțonează cu tot felu’. Gene false, gene cusute fir cu fir, unghii false, unghii cu gel, buze puse, țâțe puse, machiaj în tone, lănțișoare la valoare, auriu peste argintiu, să mor dacă mai știu! Astea, cum să zic, nu că dau shut down aplicației, dar îi ingreunează procesul. Se mișcă mai lent, se pierde timp și crapă esențialul. Ăla de-a fi mai mult oameni și mai puțin roboți. Păpușele. Clone.

Aplicația Umană se folosește cu încredere dimineața, la cafea:
-Băi, deci am văzut un film aseară, plângeam și în următorul minut râdeam!
-Ce film?
-„700 de duminici cu Billy Crystal”. Să te uiți, e de fapt un spectacol!
-Aaa, un one man show, așa?

Sau în pauza de prânz:
-Ar trebui să facem un calendar cu fetele de la știri, tu știi cum s-ar vinde?
-Maaaamă! Azi ești plin de idei, păi organizează, tu ești cu vizualul, cu astea.
-Eu vreau să fiu în iunie, dacă e!
-Îți dai seama că o să vină septembrie și lumea o să rămână tot la pagina ta în iunie!

Sau la piața care bate orice supermarket:
-Sunt proaspete roșiile?
-De azi dimineață, iubita!
-Vreau și eu un kilogram!
-2,6 lei…pun de 3?
-Puneți.
-Hai, îți dau și dovlecei? Sunt frumoși, uite și tu…

Sau la…
Sau…Exact, într-un milion de alte situații. Alege-le, creează-le. Descarc-o. Instaleaz-o. Reinstaleaz-o, de fapt. Kitul e deja acolo, îl ai. Mai mult om, mai puțion robot. No, facem așa?

_____________________________

Scris de Nekta ♥.

5 gânduri despre „APLICATIA UMANA

Adăugă-le pe ale tale

  1. Faina aplicatie! Rimeaza cu o cafea tare bauta intre un zambet si-o strofa din Nicolae Labis, sa zicem… Bine-ai revenit, la fel de naturala cum te stiam! Multi ani zambareti!

    Apreciază

Ce zici?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: