POZA ZILEI

Sub denumirea de „poza zilei” circulă pe Facebook, printre selfieuri și virușii pe care tot dăm clickuri de curioși deja de mai bine de 3 luni, o imagine cu o femeie însărcinată în metrou, stând in picioare, lângă ușă, iar lângă ea, bine merci, au ocupat locurile toate niște „idioți”, „mârlani”, „nesimțiți” bărbați.

Ce vreau să spun, că mă gâdilă rău limba, poate că sunt într-adevăr niște idioți, mârlani, nesimțiți. Ok? Poate că sunt. Poate că nu s-au ridicat să îi cedeze locul doamnei însărcinate. Se poate. Poate, așa cum ziceți voi, le lipsesc cei 7 ani de acasă.

DAR NOI VEDEM DOAR O POZĂ.

Da? Da. O imagine. Din Ucraina, apropo, nu București, România, cum iute am țâpat chetroiu-n noi. De unde știm că doamnei nu i-a fost oferit un loc și a refuzat? De unde știm că fix în ziua aia doamna nu se simțea mai bine în picioare? De unde știm că nu coboară la prima? 
Nu știm. Nici așa, nici așa.

Deseori cedez locul unei persoane în vârstă în autobuz. Refuză, fiindcă îi e mai greu să se așeze și după două stații să-și facă loc la coborâre. De asta rămâne în picioare. Bătrânețea, bat-o vina! Dar, între timp, un alt călător, care nu știe povestea, mă face-n fel și chip. Că tineretul de azi, că nu m-au învățat acasă, că hau și bau.

De poza asta a zilei te lovești în fiecare zi. Poza zilei e cerșetorul din gară care miroase îngrozitor. Poza zilei e pletosul pe care-l faci satanist. Bărbosul hipster. Bețivul din parc. Păduchiosul din ultima bancă. Colegul repetent. Pocăita nemachiată. Grasa pofticioasă. Slaba pițipoancă. Și alte interpretări gratuite.

Fiecare om își cară după el povestea. Unii o duc în brațe, la vedere. Alții în spate, ca o povară. Mulți o țin înăuntru, îi macină.

Nu știi ce luptă duce omul de lângă tine. Nu sunt bunul samaritean, departe de mine gândul, dar cum zicea Marley: înainte să arăți cu degetul, asigură-te că ai mâinile curate.

One love.

Nekta

nekta-logonekta-pnglogo-io

Ce zici?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: