ÎN AJUN DE BLACK FRIDAY

nekta-black-friday

Din banii de majorat mi-am cumpărat un stepper pe care l-am folosit pentru funcția lui primele două săptămâni, următorii ani fiind utilizat doar pe post de cuier, adică-mi mai arunc câte-o bluză pe el când mă dezbrac seara sau mai agăț câte-o plasă de nailon. Dacă nu l-aș avea în casă m-aș criza pe motiv că vreau să fac sport și-mi lipsește aparatul. Așa, că îl am, foarte rar îl bag în seamă. Când vine cineva la mine întotdeauna zice: „pot să fac pe stepper? Doamne, că toată ziua aș face dacă aș avea unul!” Ai face pe naiba.

Din ceva bani rămași de la un salariu mi-am cumpărat un blender pe care l-am folosit pentru funcția lui primele două săptămâni, următoarele luni fiind utilizat doar pentru vasul gradat în care măsor cantitatea de lapte care vine turnată-n materialul de pancakes. (Ce, nu-ți mai suferă termenul clătite? Ba da, îmi suferă, tocmai de-asta zic pancakes, pentru că nu mă refer la clătite subțiri, ci la pancakes groase, altă rețetă, în sfârșit, închid paranteza). Dacă nu l-aș avea în casă m-aș criza pe motiv că vreau să beau shake-uri sănătoase și-mi lipsește aparatul. Așa, că îl am, foarte rar îl bag în seamă. Când vine cineva la mine întotdeauna zice: „îmi faci suc? Doamne, că numai de-astea aș bea toată ziua dacă aș avea blender!” Ai bea pe naiba.

Mi-am dorit foarte tare un alt smartphone. Acum un an, de ziua mea, părinții mi-au făcut unul cadou. Am avut grijă de el primele două săptămâni, următoarele luni fiind dedicate scăpării lui pe gresie, beton, pământ, găsindu-și sfârșitul tocmai pe linoleu. Unde expresia „țâpă-te pe linoleu” nu-i mai așa amuzantă, întrucât l-am țâpat și l-am grav accidentat. Dacă nu l-aș fi avut m-aș fi tăvălit (tot pe linoleu) de supărare că nu țin pasul cu tehnologia. Așa, că îl am, nu prea am grijă de el. Cine încă strânge bănuțul la ciorap pentru un telefon isteț sigur își zice: „o să-i iau și husă și-o să am grijă să nu-l scap pe jos!” O să ai pe naiba! Sau na, așa să fie, cum plănuiești. Dar n-o să fie! 🙂

* Morala? Că-ți dorești maxim un lucru și după ce-l obții nu te mai bucuri chiar intens de el. Că te-ai consumat foarte tare până să-l obții. Te bucuri, dar există un dar. Sau că achiziționăm o groază de alte lucruri de care nu avem neapărată nevoie.

** Sau morala secundă, că vrei mereu tot ce are altul. Când ești mic vrei mașinuțele prietenului tău de joacă, apoi când ești mare vrei și tu stepper, blender, mașină, piscină…cum vezi la alții.

Când ești bolnav, vrei numa’ chiar să fii sănătos.

Nekta

nekta-money

3 gânduri despre „ÎN AJUN DE BLACK FRIDAY

Adăugă-le pe ale tale

Ce zici?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: