TOATĂ LUMEA FACE BINE

pexels-photo-109919

Salut, ce faci, nu te-am mai văzut de mult. Uite ce să fac, sunt bine. Facem bine. Voi? Și noi tot bine. Ce bine că toată lumea face bine, nu-i așa? Un bine din reflex, un bine de autoapărare, un bine de politețe, un bine clișeic, un bine de formă, un bine nu chiar atât de bun.

Verbalizăm binele cu punct și mergem mai departe. E calea cea mai simplă. Avem un autobuz de prins, o pâine de cumpărat, un job de început sau, pur și simplu, o conversație de scurtat. Nimeni n-are cu adevărat timp de binele cu virgulă. Lumea are binele ei, îi este suficient. Nu avem vreme de binele altora, ne mănâncă deja zilele binele nostru.

Uite, ce să fac, sunt bine, acum vin de la spital. O am pe mama internată. Suntem bine, avem niște rate care se țin scai de noi, da’ în rest, suntem chiar bine. Voi? Da’ și noi bine, la copil nu prea-i mai stă capu’ la școală, da’ ce să-i faci, așa-s copiii. No bine și tu acuma, las’ c-o să fie bine, se dă el pe brazdă. Am vorbit cu Doru, era mai bine. Nu l-au plătit de două luni, dar el speră la mai bine. Și nevastă-sa? Bine și ea, ia împrumut dintr-o parte ca să acopere în aialaltă. O știi pe dentista de la 4? Aia blondă? Aia. Divorțează. Da’ tot îi bine, îți dai seama, îi rămâne apartamentu’. Acesta este binele cu virgulă. Genul de bine pe care nu-l auzim când ne salutăm și nici nu-l apreciem pe Facebook. Fiindcă nu se prea verbalizează sau afișează.

Desigur, avem și binele bun. Suntem cu toții bine, sunt însărcinată în 3 luni. Sunt bine, m-a cerut de soție. Facem bine, plecăm în Antalya cu nașii. Ne merge foarte bine, iubi are un nou loc de muncă, mai bine plătit. E totul bine, ne-am mutat în casă nouă. Acest tip de bine îl găsim deseori în online. Și-l like-uim, adorăm, ne mirăm de el. Uneori îl auzim la cafea. Uneori nu îi facem față și, cedând invidiei, ne scuzăm și fugim la baie. Am vrea și noi să punem un așa bine după virgula noastră.

Bine, după cum se vede, face toată lumea. Unii mai bine decât alții. Ideal este să trăim cu binele nostru. Să-l îmbrățișăm, acceptăm, reparăm. Uneori, chiar și binele trebuie îmblânzit.

Eu? Ce să fac? Fac bine.

 

NEKTA

Un gând despre „TOATĂ LUMEA FACE BINE

Adăugă-le pe ale tale

  1. Cum e asta !! Și eu fac bine , aștept aprobare de la banca nu de alta dar mă mănâncă în 🍑 da mă fac datoare 30ani la banca

    Apreciază

Ce zici?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: