ZIUA FERICIRII

blur-close-up-corn-603030

Douăzeci martie, Ziua Internațională a Fericirii. Păi cam de ce-ar avea nevoie un om, mai exact, pentru a fi fericit? De sănătate, ca să le poată face pe toate? Zic, mai bine de sănătate, ca să se bucure de toate!

De o barcă și-un lac la asfințit, de-o cafea la ibric la răsărit, de „Bon Jovi – It’s my life” la radio, de ciorapi desperecheați, de-o porție zdravănă de râs, de o porție zdravănă de plâns în hohote, de un pic mai multă iubire, de-un sms de bună dimineața, de așternuturi curate, de un bilet la Tudor Gheorghe că înnebunesc iar salcâmii ăia și noi deodată cu ei, de rochia aia mișto, fix pe măsura ta, prinsă la reduceri.

De mirosul de somn al copilului tău când face ochi la prima oră, de o zi liberă de la stat, de golul dat în ultimul minut, de o tavă de covrigei după rețeta bunicii, rumeniți, tocmai scoși din cuptor, de un lift taman la etajul tău, de mirosul ierbii proaspăt tunse, de tălpi goale pe nisipul ud, de curcubeul care-ți sare în parbriz după o ploaie cu bulbuci.

Image result for covrigei de casa

De o poză într-un lan de floarea-soarelui în drum spre Vamă, de liliacul mov sau magnolia roz din fața blocului în care ai copilărit, de sentimentul de „acasă” după mulți kilometri în mașină, de propria grădină în care ai pus arpagic, de porumb fiert, de castanele prăjite din Parcul Central al Clujului, de septembriele ăla cu iz de bulion și vinete coapte pe la toate geamurile.

De o clasă de aerobic la care ai rezistat eroic, după ce toată viața ta ai fost sedentar, de un cățel jucăuș, cu sau fără covrig în coadă, de o poezie la serbarea de 8 Martie, de o cafea reîncălzită la microunde, de baloane de săpun, de vată de zahăr și degete lipicioase, de voi doi ținându-vă de mână, de un test de sarcină pozitiv, de rujul țiclam imprimat pe cana albă de porțelan, de vântul cald prin părul tău într-o duminică leneșă, de terasele cu pături pe scaune.

Image result for lipstick on mug

De multe altele pe care le simt și mă fericesc și pe care le-aș mai scrie dacă pauza n-ar fi gata și dacă n-ar trebui să mă întorc la ce făceam, adică testcases, în fine, un termen pe care-l folosim pe-aici, prin jurul biroului, când muncim ceva pentru a intra pe card ceva, pentru momentele-n care cu sănătate nu le poți avea chiar pe toate.

Cam de ce ar avea nevoie un om pentru a fi fericit? De părinți, de familie, de prieteni, de ziua nunții sale, de aici și acum. De mai multe stări și mai puține blocaje. De mai mulți oameni și mai puține lucruri. De mai multe sentimente și mai puține bunuri materiale.

Vă doresc să fiți fericiți! 💛

Nekta

Ce zici?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: