AMERICANISME


Sandviciul cu brânză are gust mai bun dacă-i cheeseburger.

Vă amintiți când primeam musafirii în sufragerie, nu în living? Doamne, ce-o fi fost în capul nostru să-i servim pe oamenii ăia cu pui la sticlă, la masa cu 6 scaune din camera mare, după ce-am gătit pasărea în cuptorul nostru pe gaz, în bucătăria noastră cu ușă? Păi să nu comandăm noi o pizza și să stăm tolăniți pe colțarul amplasat în bucătăria open-space?

Cum am putut atât amar de vreme să ne tundem la frizer, fără o programare telefonică făcută-n prealabil prin assistant managera stilistului? Adică, ne duceam așa ca proștii și ne așezam la rând?

– Bună ziua, un tuns se poate?

– Dacă așteptați, că mai sunt 3 persoane în față.

– Aștept.

Și te puneai pe scaunele de mușama și răsfoiai reviste cu frizuri și coafuri, că doar nu era să îți scoți celularul în frizerie, pardon, salon, în anii 90, să dai like-uri. Stăteai acol’ și te uitai așa, ca prostul, în oglindă la clientul cu păr ud, dat într-o parte. Și te gândeai „ferească, oare și eu tot așa arăt când sunt pe scaun?” Doamne, putem fi urâți, dar niciodată la fel de urâți ca atunci când ne udă frizerul coama și ne-o lipește de cap. Ăsta, hairstylistul, pardon.
Și plăteai cu bani, bani adevărați, nici măcar cu termenul de „cash”, nu card, nu aplicație. Plăteai așa, cu tupeu, cu ce găseai în buzunarul de la spate, un pumn de bani mototoliți. Și ieșeai, dragă, din frizerie fără să-ți facă nimeni poze „înainte și după”, fără să vadă întreaga comunitate că tu ți-ai schimbat look-ul, cum să zic, aspectul, fără să aibă lumea habar că unde-ai fost. Vă dați seama? Cât de rușinos!

Nimeni nu mai face cumpărături, shopping-ul ne este mai la îndemână. Afară nu mai este frig, e chilly în dimineața asta. Marca-i brand, dacă vrei s-o promovezi stabilești un meeting cu o agenție de advertising care-ți va recomanda doi, trei influenceri, sandviciul cu brânză are gust mai bun dacă-i cheeseburger, nu te îmbraci în trening, te îmbraci casual, iar la muncă te prezinți în ținută office, nu vii așa, de capul tău, la costum. Croitorul e designer, zugravul e designer de interior, iar hainele stau în dressing.

La nuntă chemi un band să facă atmosferă, îți dai seama că formațiile muzicale își rup chitarele pe genunchi de supărare, filmele de groază sunt absolut horror, cu iubi din Spania te vezi la webcam, după ce te-ai dat cu gloss nude pe buze, nu mai ieși la alergat, joggingul e mai eficient, revistele au înlocuit rubricile de frumusețe cu cele de beauty, iar în fața blocului nu mai mătură femeia de serviciu, am angajat pe cineva de la cleaning.

Desigur că of course suntem într-o continuă schimbare și înnoire a vocabularului, dar nu întotdeauna schimbarea e bună. De exemplu, aveți grijă cu bucătăriile alea tip open-space, că se duce mirosul de mici în toată casa și se bagă și-n perdele. Plus sfara. În fine, whatever, eu v-am zis.

Kisses.
Pupici.
Țuc.

Nekta

Ce zici?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: