BA AL MEU NECAZ E MAI MARE!

Doamne ferește să pățească alt popor ceva, o nenorocire, un necaz, ceva, că primul sentiment care ne încearcă nu e empatia, ci competiția. Ba al nostru necaz e mai mare, a noastră țară e mai lovită, a noastră catedrală trebuie (re)clădită, ai noștri copii sunt mai bolnavi, ale noastre buzunare trebuie umplute, ale noastre spitale trebuie dezinfectate, a noastră educație trebuie reformată, al nostru patrimoniu trebuie protejat. Spiritul acesta de concurs ni se declanșează cu precădere în momente critice. Noi să primim, nu alții! Și noi să plângem, nu alții! Nouă să ne vină fonduri, nu altora! Și întotdeauna din partea altora, nu a noastră! Noi să nu punem umărul, noi doar să stăm cu mâna cât mai întinsă.

Din mari așteptări ne-am născut și din mari așteptări bag seama că o să și murim, la pachet cu egoismul tradițional și invidia tipică. Nu ratăm nicio nenorocire, o luăm și-o întoarcem asupra noastră. Ce, francezii sunt supărați? Păi ce să mai zicem noi, românii, bieții de noi, că uite stăm cu buda în curte, școala dărăpănată, catedrala aia neterminată, autostrada neproiectată. Păi asta e, că ne place doar să zicem. Taaaare ne mai place! Vai, cum ne mai place văicăreala! Văicăreala și cafeaua în mall. Dar nu avem bani. Nu pentru ale noastre. Ale noastre să le rezolve ceilalți, că suntem cei mai oropsiți din această lume, în timp ce căutăm loc de parcare. Cât mai aproape de intrarea principală.

Nekta

Un gând despre „BA AL MEU NECAZ E MAI MARE!

Adăugă-le pe ale tale

  1. Știu și eu? Cam amar…dar tot am zâmbit. Pe de altă parte nu îmi plac generalizările și mai ales acelea care nu ne sunt pozitive. Însă poate că e și acesta un mod de trezire…cu urzica peste fund. 🙂

    Apreciază

Ce zici?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: