LISTE. ATÂT DE MULTE LISTE.

Am o listă în telefon cu piese pe care NU le vreau la nuntă și o listă cu piese pe care le vreau 100%. Din cele pe care nu le vreau amintesc „Gașca mea”, chiar cap de listă. La cele obligatorii intră „Moldovenii s-au născut”, are un ritm care mă ridică instant de pe scaun. Și pe mine, și pe nașă-mea. Am o listă de cumpărături din 28 octombrie 2018: somon, ciocolățele, ness și pâinici. Prin pâinici ne referim la chifle. Nimic sănătos aici. Poate doar peștele. Am și o listă cu citate din cântecele pe care le mai ascult dimineața, pentru că nu se știe când prind o bună ocazie să le folosesc. Poate la descrierea unei poze, o urare pe felicitare sau un mesaj de dor. Pe altă listă am notate idei care-mi vin, din senin, în minte, și pe care nu vreau să le pierd. Am scrise parole de la conturile fake de mail pe care le folosesc strict pentru ăia 10% reducere la comenzi, filme pe care îmi doresc să le văd și idei de cadouri. Îmi place foarte mult să fac cadouri. Și sunt bună la asta. Nu e loc de modestie, chiar fac cadouri faine.


Toate listele astea sunt oarecum fictive, nu există pe hârtie, doar în telefonul meu. Dacă-mi moare telefonul, mor și listele. Dar să nu cobim!


Acasă, pe frigider, stau lipite cu magneți alte liste. Programarea la medic, lista cu medicamente, programarea la tuns, nunțile din anul ăsta, cabanele din anul ăsta, ce mai trebuie să luăm din Auchan când ajungem în Auchan și niște bilețele romantice, care nu intră neaparat la liste, doar am vrut să mă dau mare cu ele. Dacă ne moare frigiderul, sper să nu ne moară și listele. Iar dacă ne moare din cauza magneților, asta este, îmi asum, eu fără suveniruri nu mă pot întoarce din vacanțe.

La intrarea în bloc, avem, ca și voi, o listoaie cu plata întreținerii. Acum câteva săptămâni strângeam semnături pe listele pentru europarlamentare. La facultate intri în funcție de media afișată pe listă. Dacă nu mai sunt locuri la pilates, intri automat pe lista de așteptare. Pe monitor am lipite bilețele cu ce am de făcut azi. Mini-liste.


Toată viața ne-ar putea fi un almanah de liste, prinse de-un cotor. Începe cu „de făcut” și se termină cu…„o sticlă de lapte”? Nu o să știm niciodată ultimul lucru de pe listă. Dar mi-ar plăcea ca al meu să fie un vers. Poate chiar „you are my sunshine, my only sunshine, you make me happy when skies are grey…” Mult mai bun decât „bețigașe urechi”, nu credeți? Eu cred 🙂

Nekta

Ce zici?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: