HAI CU VARA AIA!

Ieri dimineață, în timp ce îmi călcam tricoul cu imprimeu de lebeniță, pepene roșu pentru cei din alte zone, mi-a venit în minte sloganul „hai cu vara”.

Hai cu vara aia odată, hai cu week-endul ăla, hai cu vacanța, hai cu verde la semafor, hai cu pizza aia, hai cu berea, hai cu soarele, hai cu nunta, hai cu bebele, hai cu taxiul ăla odat’, hai cu mailul, hai cu scanarea produselor pe bandă, hai cu zăpada aia, hai cu episodul nou, hai cu orice altceva decât trăim acum și hai cât mai repede. Vrem totul și îl vrem acum!

Hai că nu înțeleg exact unde ne grăbim atât de mult sau în ce direcție, de ce viitorul apropiat sau îndepărtat ar fi mai bune decât prezentul, ce garanție a fericirii asigură viitorul, când poate azi te lovește un prost mai grăbit decât tine pe-o trecere de pietoni, îți cade ceva-n cap într-o rafală sau inima ta, pur și simplu, face stop joc.

Hai cu ziua de azi, cu oamenii care ți-s dați, cu un ritm mai piano, cu sarcini mai mici sau egale cu tine, nu peste puterile tale, cu bucuria de a respira și de a te opri din orice faci pentru o clipă și a privi în sus, spre cer, să vezi ce forme au mai luat azi norii. Uite-o inimioară, uite-un avion, uite-un nor de ploaie.  

Hai cu un moment de inspiră,

expiră,

respiră,

există,

aici,

astăzi,

acum.

🍉

Nekta

Ce zici?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: