PĂSĂRI MIGRATOARE

De ce-or fi plecat toți oamenii ăștia?

Organizăm întâlnirea de 10 ani de liceu. Riscăm să vină mai mulți profesori decât colegi. De ce? O mare parte din ei sunt plecați prin străinătate. Și nu în vacanță. Și nu la joburi excepționale. Nu știu dacă reușim să strângem jumătate de clasă la întâlnirea asta. Mai încolo, vorba unei colege, cine știe ce ne rezervă viața? Când ne-om mai vedea?

Mama soacră lucrează dincolo. O vedem, cu puțin noroc, o dată pe an. Verișoarele mele s-au stabilit în afară. Ne scriem 24 din 24 și tot îmi lipsesc enorm. Prietena mea de suflet s-a mutat din România. Cu toții avem un prieten, o rudă, un vecin prin alte țări. Și poate că l-am fi vrut acasă. Mai aproape. Eu, cu siguranță, știu c-aș fi vrut.

De ce-or fi plecat toți oamenii ăștia? S-au dus, așa, de capul lor? Din plictiseală? S-au dus să schimbe mediul? S-au dus de lași ce-au fost, de curajoși ce-au fost sau de nevoiți ce-au fost? Poate că știm cu toții răspunsul.

Eu mă duc duminică o stradă mai încolo. Să votez. O să votez ce cred eu că trebuie votat. Nu e nevoie să depui muncă de convingere cu mine. De dus, și moartă-coaptă mă duc. De votat, aș vota cu trei mâini dac-aș putea. De visat, visez să-i am iar pe toți cei dragi în țara mea. Până mai e a mea. Până nu ies și eu din ea. De lașă, curajoasă sau nevoită ce-oi fi.

Nekta

Un gând despre „PĂSĂRI MIGRATOARE

Adăugă-le pe ale tale

  1. Este evident că nimeni nu pleacă de mult bine de acasă… Chiar azi mi s-a spus că finanțele mai vor să trimit niște bani „din urmă”. Au mai făcut ei niște recalculări… Au luat-o iar de la 2013 și cică tot mai am de dat. Fraților!!! Dar pe ce? De unde? Cât încă? Muncesc în străinătate să trimit bani pe socotelile lor tâmpite! Și zău că îmi propusesem să mă întorc…

    Apreciază

Ce zici?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: