SPIRITUL CRĂCIUNULUI

Oamenii spun tot mai des: „Sărbătorile nu mai sunt ca altădată”, reclamele spun: „A început nebunia”, cosmeticienele anunță: „Nu mai iau programări până după Anul Nou”, site-urile spun: „Ultima zi de comandă pentru a-ți primi coletul înainte de Crăciun”, mall-urile strigă: „Profită de ultimele reduceri din an”, curierul spune: „În perioada asta nu pot să vin de două ori, e acum sau niciodată”. Și știți ceva? Uneori e mai bine niciodată.

Sunt de acord cu voi, sărbătorile nu mai sunt ca altădată. Pentru că, breaking news, nici noi nu mai suntem ca altădată 🤭. Am crescut, magia pe care o simțeam în casă în copilărie ne-o cerneau părinții, acum este timpul să o cernem noi pentru cei din jur: pentru copiii noștri, părinți, prieteni buni, căței, pisici.

Dacă încă așteptați să găsiți acel spirit al sărbătorilor, sunt aproape sigură că n-o să-l găsiți în parcarea ticsită de la mall și nici la easybox. L-am căutat și eu acolo până nu demult și am găsit nervi, anxietate și oboseală. Zic așa, să nu faceți ca mine.

Nu vă comparați cu nimeni și nu încercați să concurați cu înșelătoarea perfecțiune instagramabilă. Nu vă uitați cu ciudă la instalația de lumini a vecinului și nici la ținuta de Revelion a vecinei. Veți sfârși dezamăgiți.

Magia pierdută e acolo, în căldura casei voastre, cu turte dulci strâmbe și-un cozonac care n-a crescut, în luminițele din brad, într-o coajă de portocală, într-un glob vechi, într-o carte de povești, într-un colind fals al unui copil vesel.

Nu putem aștepta spiritul sărbătorilor la nesfârșit. Noi suntem spiritul 🤍✨.

Nekta

Ce zici?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: